Wat is yogatherapie?
Bij yogatherapie wordt gebruik gemaakt van alle aspecten van yoga, dus niet alleen de houdingen, maar ook ademhalingsoefeningen, meditatie en filosofie. Het is een combinatie van traditionele yoga met kennis van de westerse geneeskunde en psychologie. Yogatherapie kan zowel fysieke als mentale klachten verlichten en kan je helpen om beter in balans te komen.


Binnen yogatherapie werken we vanuit een holistisch mensbeeld en zien dus niet de klacht, maar de mens als geheel. En elke dag, of elk uur, kun jij je anders voelen of kunnen er andere dingen spelen. Daar passen we de yogatherapie sessies dan ook steeds op aan.


Je kunt bij mij terecht voor een yogatherapie sessie als je bijvoorbeeld last hebt van een hoge bloeddruk, astma, aan het herstellen bent van Corona, spijsverteringsproblemen, stress- of burnoutklachten of rugproblemen. Uiteraard kan het ook een combinatie van klachten zijn. Of misschien heb je geen specifieke klacht maar voel je wel dat je uit balans bent. Ook dan ben je van harte welkom.


Een yogatherapie traject begint altijd met een (gratis) uitgebreid intakegesprek van anderhalf uur. Dan volgt een fysieke observatie en een ademhalingstest. De daarop volgende sessies duren steeds 75-90 minuten.


Ik start in de zomer van 2020 met casestudies voor mijn opleiding tot yogatherapeut. Dit zijn normale yogatherapie trajecten maar onder supervisie van een docent van de opleiding. Heb je interesse in zo’n traject (tegen een gereduceerd tarief?). Neem contact met mij via anne.elberse@gmail.com.

Anne Elberse Yoga

Dorpsstraat vo Steenstraat 12, de Bilt

info@anneelberse.nl