Restorative Yoga

Wat is Restorative Yoga?

Restorative Yoga gaat niet om ‘doen’ maar om ‘zijn’. Geen actieve stretches en zonnegroeten, maar ademhalingsoefeningen en langdurige houdingen, volledig ondersteund door kussens, bolsters en blokken. Door die ondersteuning kun je in een houding diep ontspannen en je overgeven aan de rust. 

Daarnaast werk ik in sessies ook met geleide meditaties, ademhalingsoefeningen en Yoga Nidra. Naar aanleiding van een intakegesprek bespreek ik de insteek van de eerste sessie met jou. Boek je meerdere sessies, dan bespreken we jouw ervaringen zodat we deze mee kunnen nemen naar de volgende sessies.

Waarom een privé sessie?

Hoe je écht diep kunt ontspannen is voor iedereen anders. Ik geloof dan ook niet in een 'one size fits all' programma, maar wel in persoonlijke aandacht en luisteren naar jou.

 

Daarom hebben we voor een eerste sessie ook een telefonische kennismaking. Ik luister naar jouw wensen, klachten en verhaal en pas de sessie daar op aan. 

In een sessie kijken we welk 'anker' bij jou past. Dit kan bijv. de ademhaling zijn, geluiden of geuren. Iets waar je steeds naar toe terug kunt keren om (ook buiten de sessies om) de rust terug te vinden. Zo kun je wat je tijdens de sessies ervaart, ook toepassen in de rest van je leven.

Voor wie is het?

Voor vrouwen die zich realiseren dat de balans tussen zijn en doen al een tijdje zoek is. Dat het tijd is om meer rust en stilte in hun leven in te bouwen. Het kan zijn dat de disbalans komt door werkgerelateerde stress, een nieuw gezin, een traumatische ervaring, hoogsensitiviteit of een combinatie van ervaringen en omstandigheden. 

 

Ook bied ik speciale sessies aan voor zwangere vrouwen. Juist op dat moment in je leven is rust en stilte zo belangrijk voor jou en je kindje. 

Last van lichamelijke klachten? Restorative Yoga is een hele ontspannen vorm van yoga en kan altijd aangepast worden aan jouw lijf. 

Kosten en info

De sessies worden gegeven in mijn praktijkruimte in de Bilt. De sessies duren een uur en een kwartier. In principe is mijn praktijk geopend op vrijdag (overdag en 's avonds) en zaterdagmiddag. Is dat voor jou echt niet mogelijk? In overleg zijn andere momenten ook mogelijk. 

Prijzen:
1 sessie - 75 euro⁠ (boek voor juli of augustus een kennismakingssessie voor € 52,50 dus 30% korting!)
3 of meer sessies - 72,50 euro per sessie⁠
5 of meer sessies - 70 euro per sessie⁠

Adres

Dorpsstraat vo steenstraat 12, 3732 HJ De Bilt

Reserveren

Reserveer een privéles hier via MomoYoga

Wil je voordat je boekt eerst een telefonisch kennismakingsgesprek? Stuur mij dan je gegevens naar info@anneelberse.nl en ik neem contact met je op.

Ervaringen

Voordat Anne mij de eerste sessie gaf had ik last van stress. Ik was druk met 2 kleine kinderen, werken en een huishouden. De balans was hierin voor mij even kwijt en ik had altijd drukte en herrie om mij heen. Mede door de lessen heb ik weer meer leren ontspannen, naar mijzelf luisteren en mijn hoofd leren leegmaken. Anne heeft mij met haar Restorative Yoga sessies positief verrast, na de eerste les was ik al super ontspannen en voelde mij heel kalm.

Ik heb geleerd weer meer te luisteren naar mijn lichaam en gemerkt dat ik meer tijd nodig heb voor ontspanning. Ik wil dit zeker vaker gaan doen, en kan thuis aan de slag met wat Anne mij heeft geleerd. Anne straalt rust uit en die kon zij goed op mij kon overbrengen. De ontspannen manier hoe Anne de tijd nam om mij in de houdingen te helpen en de rustgevende achtergrondmuziek was ook erg fijn.

Ilse - 37 jaar

 

—  Ilse, 37 jaar

Anne Elberse Yoga

Dorpsstraat vo Steenstraat 12, de Bilt

info@anneelberse.nl