Restorative Yoga Masterclasses

Zaterdag 25 april - Restorative Yoga: Ontspanning bij rugklachten

‘We are human beings, not human doings’. Deze quote past. UItstekend bij RestorativeYoga. Het is zo belangrijk om in je leven af en toe ook te ‘zijn’ in plaats van alleen maar te ‘doen’. Dat ‘zijn’ is in ons dagelijks leven alleen best lastig, met al die indrukken die we constant binnenkrijgen. Bij RestorativeYoga zijn er daarom weinig prikkels, zodat je de rust en stilte in jezelf kan zoeken.

We doen geen actieve stretches en zonnegroeten, maar langdurige houdingen waarbij je volledig ondersteund wordt door bolsters, dekens en blokken. We activeren met deze houdingen het parasympatisch zenuwstelsel: een deel van het autonome zenuwstelsel dat je lijf zodanig beïnvloedt dat het in een toestand van rust en herstel kan komen. Een ontspannen lijf zorgt ook voor meer rust in je hoofd.

Deze sessie richt zich op het ontspannen bij rugklachten. Veel rugklachten komen voort uit stress en spanning. Tijdens deze workshop ontdekken we samen welke houdingen de spanning in jouw rug verminderen. Elk lijf is anders, dus het vraagt wat tijd en oefening.

Zo doen we onder andere een Restorative versie van een downward facing dog - een houding die heel goed is om de rugspieren te verlengen, maar in de traditionele variant ook veel spanning kan geven. Ook krijg je tips over welke houdingen je thuis kunt doen, zodat je de ontspanning ook mee naar huis kunt nemen.

Alle props zijn aanwezig, maar het is fijn als je zelf een extra dekentje mee kunt nemen om over je heen te leggen tijdens sommige houdingen.

Wat:               Restorative Yoga: Ontspanning bij rugklachten
Wanneer:      Zaterdag 25 april 2020
Tijd:                15:00 – 17:00 (2 uur)
Waar:             Locatie Adelaarstraat 13 in Touchée Dance Company
Wie:               Anne Elberse
Prijs:              €35,- (ledenprijs), €40,- (niet ledenprijs)


Maximaal 10 deelnemers

RestorativeYoga & burn-out (preventie): van je hoofd naar je lijf

In stressvolle periodes span je soms ongemerkt je lichaam aan. En dat kan leiden tot allerlei lichamelijke en zelfs psychische klachten. Wil je leren voelen wanneer je spanning vasthoudt in je lijf? En hoe je de ontspanning terug kunt vinden? Kom dan naar deze workshop.

‘We are human beings, not human doings’ is een quote die heel goed past bij Restorative Yoga. Het is zo belangrijk om in je leven af en toe ook te ‘zijn’ in plaats van alleen maar te ‘doen’. En dat ‘zijn’ is in ons dagelijks leven best lastig met al die indrukken die we constant binnenkrijgen. Altijd maar ‘aan’ staan en jezelf geen rust gunnen kan leiden tot veel stress of zelfs een burn-out.

Bij Restorative Yoga zijn er daarom weinig prikkels, zodat je de rust en stilte in jezelf kunt vinden. We doen geen actieve stretches en zonnegroeten, maar langdurige houdingen waarbij je volledig ondersteund wordt door bolsters, dekens en blokken. We activeren met deze houdingen het parasympatisch zenuwstelsel: een deel van het autonome zenuwstelsel dat je lijf zodanig beïnvloedt dat het in een toestand van rust en herstel kan komen. Een ontspannen lijf zorgt ook voor meer rust in je hoofd.

Heb jij veel last van stress? En wil je ervaren hoe je je stressklachten en zo de kans op een burn-out kan verminderen? Dan ben je van harte welkom bij deze workshop!

Alle props zijn aanwezig, maar het is fijn als je zelf een extra dekentje mee kunt nemen om over je heen te leggen tijdens sommige houdingen!

Wat:               Restorative Yoga & Burn-out (preventie): Van je hoofd naar je lijf
Wanneer:      Zondag 14 juni 2020
Tijd:               13:30 – 15:30 (2 uur)
Waar:            Kanaalstraat 254
Wie:               Anne Elberse
Prijs:              €35,- (ledenprijs) €40,- (niet-ledenprijs)


Maximaal 10 deelnemers

Aanmelden voor deze masterclasses kan via BASE for Stability.

Anne Elberse Yoga

Dorpsstraat vo Steenstraat 12, de Bilt

info@anneelberse.nl